Skype csevegőprogram használata az Ubuntu Linux rendszeren

Korábban bemutattam már egy lehetőséget a Windows Messenger (MSN) üzenetküldő szolgáltatás használatára az Ubuntu rendszerre áttért felhasználók számára. Számos, az MSN-hez hasonló üzenetküldő hálózat közül szeretném bemutatni a másik legnépszerűbbet, a Skype-ot, amelynek segítségével üzenetküldési lehetőségeinken kívül többek között ingyenes hang- és videóhívás alapú beszélgetésre is lehetőséget kapunk.


1) Letöltés és telepítés

Töltsük le a rendszerünk számára megfelelő csomagot a hivatalos weboldalról.

Kattintsunk duplán a letöltött állományra és végezzük el a telepítést a lehetőségek szerint - amennyiben rendszerünk felkínálja a tárolóból történő ugyanezen verziójú csomagot, ajánlott elfogadni azt.


2) Használat

A telepítés sikeres elvégzése után indítsuk el az Alkalmazások -> Internet -> Skype menüpontról.

Fogadjuk el a használati feltételeket, miután elolvastuk és válasszuk ki a számunkra megfelelő nyelvet.

Amennyiben rendelkezünk már regisztrált Skype azonosítóval, jelentkezzünk be a név és jelszó megadásával.

Ha még nem rendelkezünk saját azonosítóval, egyszerűen regisztráljunk egyet a Don't have Skype Name yet? feliratra kattintva.

Megadhatjuk teljes nevünket, és kötelezően meg kell adnunk e-mail címünket, a használni kívánt azonosítónkat (pl.: becenév), jelszavunkat megerősítéssel együtt. Aztán a Yes, I have read... kezdetű sort kipipálva fogadjuk el ismét a használati feltételeket stb. és kattintsunk a Sign up feliratú gombra.

Amennyiben sikeresen elfogadásra került regisztrációnk, jelentkezzünk be.

A Skype beállításainak testreszabásához kattintsunk a bal alsó sarokban található világoskék színű Skype logo-ra és válasszuk az Options lehetőséget.


3) Kapcsolódó weboldalak

- a Skype hivatalos oldala

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.